Gulvet kan enten limes ellers skrues sammen – men ikke begge dele.
  Alt slags træ udvider sig eller trækker sig sammen afhængig af temperatur og luftfugtighed. Et trægulv der er skruet sammen kan få smalle revner mellem brædderne om vinteren og i fyringssæsonen, men disse forsvinder om sommeren når luftfugtigheden stiger. En stuetemperatur på 20 grader og en luftfugtighed på 45 % er det bedste for et trægulv.
  Föllinge gulvet leveres pakket i plast med en fugtighed på ca. 8 %. Det er midt imellem grænserne for luftfugtigheden i løbet af et år.
  Gulvunderlaget eller bjælkelaget skal have en fugtighed på ca. 10 % inden lægningen. Hvis underlaget er af beton eller ligger over kælder eller vådrum skal der lægges en tæt fugtspærre direkte på undergulvet under brædderne. Vi anbefaler at man lægger en såkaldt trindæmper af pap under plankerne. Trindæmpere absorberer eventuel lyd fra træet når det giver sig og mindsker risikoen for at overflødig lim forskubber plankerne. Gulvvarme påvirker et trægulv, eftersom varmen regulerer fugtigheden i træet. Brug helst et system der fordeler varmen jævnt under hele gulvet. Læg en fugtspærre mellem brædderne og varmeslangerne. Trægulve med gulvvarme skal helst skrues fast.
Föllinge gulvet er lavet med not og fjeder, også i enderne. Profilen har en underfuge som letter sammenføjningen og lægningen af brædderne. Hvis brædderne leveres behandlede forsynes oversiden med en faset kant.

Klik her for at se vores monteringsvejledning